Monique Put Bel ons gerust voor vragen of advies. Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 Telefoon icon 0578 - 690338

Materialen & Onderhoud

Het is belangrijk om uw terrasoverkappingen, zonwering en garagedeuren goed te onderhouden. Dan gaan ze namelijk langer mee, waardoor je minder vaak grote(re) onderhoudsklussen hoeft uit te laten voeren en minder snel uw producten hoeft te vervangen. Daarom biedt Zonwering Put ook materialen en onderhoud aan.

Novatio

Het is belangrijk om uw terrasoverkapping, zonwering, garagedeuren en rolluiken goed te onderhouden. Dit doe je met Novatio onderhoudsmiddelen. Dit product komt uit België en zorgt ervoor dat de levensduur verlengt wordt bij regelmatig onderhoud.

Het oppervlak heeft namelijk heel wat te verduren, het wordt continu blootgesteld aan luchtvervuiling zoals stof/zand en zure regen. Maar ook aan UV-straling van de zon. Hierdoor kun je na verloop van tijd een witte laag krijgen op de lak, deze hecht zich steeds dieper in de lak en kan het product op langere termijn vrijwel onherstelbaar beschadigen. Om dit te voorkomen dien je de producten van Novatio te gebruiken en het regelmatig te onderhouden.

Wij raden aan om minimaal 2x per jaar het product te reinigen. Hiermee voorkomt u dat het vuil zich in het oppervlak gaat hechten en wellicht inbrandt. De reiniging kunt u doen met Novacare Shamp-wax R&D. Hiermee brengt u gelijk een beschermende laag aan waardoor het veel langer schoon blijft. Voor het jaarlijks onderhoud kunt u de Surface renewer R&D gebruiken, deze voorkomt verkleuring en veroudering en geeft het product weer zijn diepe glans terug.

Wanneer uw product volledig hersteld dient te worden zijn er meerdere stappen nodig om de kleur weer op te halen. Zo dient u eerst het oppervlak van onder naar boven in te spuiten met FA clean R&D, na de behandeling wordt de safety clean R&D gebruikt, deze lost alle organische stoffen op. Tot slot neemt u alle achtergebleven vervuiling weg met watergedragen schuimreiniger Multifoam R&D.

Nadat u de dieptereiniging heeft toegepast is uw laklaag klaar om opnieuw gevoed te worden, dit gebeurd met de Surface renewer R&D, zo krijgt het oppervlak zijn oorspronkelijke kleur weer terug.

Belangrijk is om de reiniging nooit in de volle zon uit te voeren! Wij adviseren de maanden april en oktober vanwege de gemiddelde temperatuur 15-20 graden.

Novatio Reinigingsmiddel Voor Tuinmeubelen
Profielwax Sunjoy

Sunjoy profielwax

Deze profielwax is speciaal geschikt voor gladde oppervlakken (zonder structuur). Na het reinigen van het oppervlak met een sopje raden wij u aan op de profielwax aan te brengen. Hierdoor hecht het vuil minder en blijft het langer mooi.

Wij raden u aan om dit 2x per jaar toe te passen.

Sunjoy Doekreiniger en doekwaterdicht wet

Ook hebben wij een speciale doekreiniger. Deze doekreiniger brengt u aan op uw doek en maakt het daarna met een zachte borstel schoon. Met name groenaanslag kunt u er goed mee verwijderen.

Dit product is niet geschikt voor spochtvlekken, dit is een schimmel wat niet meer verwijderd kan worden.

Na het reinigen van het doek dient deze nog wel waterdicht gemaakt te worden, dit doet u met de doekwaterdicht wet. Deze gebruikt u gelijk na het schoonmaken wanneer het doek nog nat is.
Daarna dient u het product laten drogen alvorens weer naar binnen te halen.

Sunjoy Doekreiniger En Doekwaterdicht Wet
Offerte aanvragen